torsdag 28 maj 2009

tänkte förklara varför jag varit anonym...

Just nu är det en hel del projekt på gång ute , jag har grävt upp mitt trädgårdsland till nästan dubbel storlek från i fjol... å blomsterbäddarna är klara för nedsättning av lökarna (nästan klar i af) Å jordgubbslandet har fått sej en uppfräschning med singel mellan fårorna istället för olika brädbitar, hehe.


Gillar stenar så det blir lite sånt här å där...( å alla kommer från min handgrävda jord) Ett tips till er som håller på, som jag ser effekt av, är ju att jag knappt får nåt ogräs på grund av att jag "handjagar" alltihop. Om man kör med jordfräs klipper man ju ner alla rötter å ger dom chansen att gro igen. Jag e absolut inget proffs när det gäller trädgårdsarbete men hur kul e det inte å ha jord från topp te tå å verkligen känna att det där har jag gjort när blomsterprakten börjar sprida sig. å när dom första grönsakerna går att skörda...underbart! Smultronkullen blev ett stenparti, vi får väl se hur de funkar.
Växhuset var inte tänkt att användas i år eftersom jag inte har orkat vara ambitiös å driva upp saker, men idag ska här städas upp för jag har "fuskat lite" å köpt plantplugg som måste få stå å växa till sig lite innan utplacering, både fuchsior och pelargoner bl.annat å sen har jag några dahlior osm ska få stå på tillväxt några veckor till innan utplantering, dom e ju lite känslig dom små rackarna, men oooh så underbara. Mina små trädgårdshundar e med mig varje dag, å njuter av "vårat uteliv" på gården. Otroligt snälla går dom lös hela dagarna å lämnar aldrig(nästan) gården =)

Här är Pärlan (i full span som vanligt efter något att jaga)


Å så Cujo nedan i väntan på jordgubbarna ( å han den rackarn plockar dom själv - han älskar jordgubbar. Å har vi nät över går han å hämtar mig eller Weronica för att få hjälp till läckerbitarna hehe)
Stockrosor å lite annat på tillväxt.

Och på bilden nedan har ett antal Pioner fått sin plats (kommer att synas från vägen hehe) bland några kamrater bestående av olika perenner och vallmo.
Tulpanerna i blom i creme å vin färg (eller nåt)

Vackra blommor tulipanerna egentligen rätt ståtliga å står pall för mycket...

Till sist en bild på min gamla stubbe som jag i höstas planterade perenner runt uppdatering kommer göras om vad som händer runt om gården som är mitt paradis. mycket jobb kvar på denna gård men jag ska väl bo här ett tag till ..hehe


Måste bara lägga till att nu är jag färdig med omvårdnadsutbildningen å betygen skulle skrivas in i går. Helt jä-a underbart!!!!! En uppgift kvar i svenska B å en i engelska B å till det krävs mest en massa läsning så det löser sig.

Dagens låttext är en text som i orginal heter Fields of gold som bl.a Eva Cassidy sjungit in, men som Susanne Alvengren sen översatte till svenska å spelade in. Fin låt med mycket känsla har ni inte hört den så leta reda på den å lyssna på den, rekommenderas =)

Ängarna av guld


I en västanvind ska du minnas mig

vid ängarna av klöver

se en bleknad sol

flyr vi dagens slut

mot ängarna av guld


Låt din varma blick

dröja kvar en stund vid

ängarna av klöver

Låt ditt tvivel dö

i mitt kärleksljus

vid ängarna av guld


Vill du stanna här

vill du bli hos mig vid

ängarna av klöver

Ta min hand bli min

medan dagen gryr

över ängarna av guld


Jag har aldrig strött löften omkring mig

Men visst finns det dom jag har svikit

Men jag lovar dig att vi ska vandra över ängarna av guld


Känn en västanvind

smeka om ditt hår

vid ängarna av klöver

Lägg din heta kind

mot mina andetag

vid ängarna av guld


Det var länge sen

just den sommardagen

vid ängarna av klöver

Se hur barnen leker i skymningen

på ängarna av guld


Jag har aldrig strött löften omkring mig

Men visst finns det dom jag har svikit

Men jag lovar dig att vi ska vandra över ängarna av guld

I en västanvind

ska du minnas mig vid ängarna av klöver

Se en veknad sol dala i vår famn vid ängarna av guld4 kommentarer:

 1. Halloj!
  Vilket jobb du lagt ned i din trädgård, fantastiskt fint och dessutom hunnit med din examen! Multikonstnär!

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint du kommer att få...ska kika förbi något...
  Ses i helgen!
  Kram Malla

  SvaraRadera
 3. Tjusigt i trädgården har du allt lyckats få till.

  Och Eva Cassidy en gammal favorit synd att hon gick bort så ung

  PPP

  SvaraRadera
 4. Grattis till dig med.
  Wow vad fint du har fått till där nere i byn :)
  Här snickras det för fullt och när tid finns så gömmer mig gärna i mitt rum på baksidan, dvs växthuset. Känner mig lite sliten nu av vissa anledningar, fniss. Ska nog återfå energin nån gång i framtiden. Ha det bra.

  SvaraRadera