fredag 28 maj 2010

regn... regn... regn...

Ingen trevlig syn när man vaknar upp å har ledig dag... Jag behöver åtminstone uppehåll å så gott som vindstilla , gärna lite värme oxå så att jag fullfölja mitt trädgårdsarbete som nu står å bara är påbörjat. Mina fröer vill ner å jag vill "få bort det" ! Dessutom så behöver jag få hämta kraft å energi å de gör jag när jag var gräva i jorden å "skita ner" mig lite. Men det ser lite bättre ut i morgon å på söndag enligt vädersidorna så man får väl hoppas.Idag blir det istället en bok å kaffe å kanske en film senare efter racet med snabeldraken å skurkäppen. Har börjat "läsa om" Sagan om Isfolket av Margit Sandemo, å för er som inte vet så består den av 47 böcker som sen sammankopplas med två andra bokserier Häxmästaren och Legenden om Ljusets Rike som totalt blir 83 böcker å författaren lyckas få oss att läsa alla...visst ere fantastiskt=) Jag läste Isfolket första gången vid 15 års ålder å har sen läst om isfolket tre gånger till men alla tre serierna bara en gång, så nu håller jag på å läsa om dom å är på bok 17 Dödens Trädgård å har ju några stycken kvar.


Hade mitt första homeparty med saker från heminredningsföretaget Living and Room i onsdags hos min väninna J å det gick jätte bra! Intresse för sakerna som också resulterade i 5 nya värdinnor Kul! kan bli nåt det här . .

Missade (!) semi två igår men fick rapport - Tack M - att Sverige INTE gick vidare till finalen... Jag är inte sååå förvånad men det känns ju ändå som en katastrof - vi har ju alltid varit med!


Nu tror jag att jag å M får göra slag i saken å skriva Vinnarlåten till nästa svenska sclager festival för vi kan ju allt om hur låten ska va eller....


Va säger du?? Vi måste ju i alla fall pröva å skicka in...hehe


Jag älskar böcker å filmer å musik å ser dom som verkliga prydnader i mitt hem... Funktionella dessutom såna här dagar.

Måste bara visa min mors fina sockar som hon stickar på brinnande livet=) Jag hittade mönstret på
Garnstudio Drops designs julkalender (gratis mönster på nätet) och jag å min dotter önskade oss var sitt par å de fick vi å sen har många i vår närhet fått och eftersom hon tycker dom är roliga att sticka så fortsätter hon. Min mor som är pensionär tar gärna på sig å stickar/virkar åt andra å dessa sockar (ej ull) kan hon också sälja eller sticka på beställning i önskade färger. 200:- paret tar hon om nån e sugen.

På lördag ere Köpmanna marknad å dans till Barbados å jag har ännu inte bestämt mig om jag ska gå eller inte... vi får se - Kan ju bli kul också.


Det jag vet är ju att Inge Jorm som spelar också ( i baren kanske) är ju jätteduktiga å spelar "min" musik - Rock som de svänger om på riktigt!


Nä nu tror jag att trots regnet ska jag fara upp å lyssna på enseblemen från Estet klasserna som idag ska spela från ett flak på samhället, det är ju flera duktiga musiker där som vi säkert kommera att få se/ höra mer av i framtiden.

Men vi avslutar traditionsenligt med dagens text som idag får bli...


Distant Dreamer
Duffy

Although you think I cope
My mind is filled with hope
Of some place other than here

Although you think I smile
Inside all the while...
I'm wondering about my destiny

I'm thinking about
all the things
I'd like to do - in my life

I'm a dreamer
a distant dreamer
dreaming for hope, from today

Even when you see me frown
My heart won't let me down
because I know there's better things to come

And when life get's though
I feel I had enough
I hold on to a distant star

I'm thinking about
all the things
I'd like to do in my life

I'm a dreamer
a distant dreamer
dreaming for hope from today

Yeah I'm a dreamer...

En varm kram till er alla i regnrusket
mae råkes

3 kommentarer:

 1. Bra att få se och läsa lite om din värld igen.
  Vilka fina sockor! Men varför inte i ull?
  Isfolket läste jag också nångång på tidiga 80-talet. tror jag iaf det var. Visste inte att det fanns fortsättning på det.
  Ja, ta och skriv en låt som det svänger om. Jag röstar nu. hihi
  K.

  SvaraRadera
 2. nä du Karin min mor tål inte ull till hennes stora förtret, men sockorna är varma å sköna ändå =) Får lite klåda själv av ull men klarar superwash, vilket inte mamma gör tyvärr. Margitr Sandemo skriver än idag böcker 86 år tror jag hon är i år=)

  SvaraRadera
 3. SJÄLVKLART ska vi skriv en låt till nästa år!!! Kul!! å du..tack för senast de va kul att du hängde me!! Kramen

  SvaraRadera