lördag 19 februari 2011

Deltävling 3 - Bästa omgången hittills=)

Idag var det dags för omgång tre i Cloetta Center i Linköping. Just på denna arena brukar mina egna favoriter uppträda , Thåström, Winnerbäck, Lisa Ekdahl m. fl. å dom brukar oxå uppträda tillsammans där - jag bor på fel ställe...

1; Linda Sundblad med låten Lucky you - F.d. Lambretta sångerskan ( som jag hört en hel del av genom åren då min dotter lyssnade ganska myckert på dom) lät lite annorlunda i detta sammanhang, men låten var inte dålig men inte heller var den så att den direkt tilltalade mitt "schlagerhjärta" helt heller...

2; Simon Forsberg med låten Tid att andas - En "Kempe låt" kvällens första, å visst var det en låt som man hörde vem som hade gjort den, dock på svenska. Men kanske skulle Fredrik Kempe gjort den själv - Simon gav inte låten vare sig rätt styrka eller känsla men han kanske är lite för orutinerad - inge vidare. Å lugna låtar har sällan en chans i dessa sammanhang längre.

3; Sara Lumholdt med låten Enemy - Absolut ingen dålig låt men den här tjejen har tyvärr aldrig kunnat sjunga - å utan sin parhäst Marie från Ateens så hade denna tjej aldrig märkts över huvud taget. Syntes väl i och för sig att "poledancing" verkar vara en bra träning å det tycker jag att kära Sara ska ägna sig åt i stället.

4; The Playtones med låten The King - Ja vad ska jag säga för en som har fastnat i Rockabilly träsket så är ju detta helt underbart även om jag inte vill se mina favoriter JLT i ett sånt här sammanhang så måste jag säga att The Playtones gjorde detta otroligt bra å en ny genre "Schlackabilly" har sett sitt ljus (!?!) men den kommer inte att bli en stor trend men kul var det å en klar favorit.

5; Shirley's Angels med låten Thought it was forever - Min dotter har nånting emot Shirley Clamp " hu rent ruskes" å själv är jag lite ambivalent när det gäller Shirley- hon är bra ibland å fruktansvärt dålig ibland. Men denna låt gör hon å hennes änglar riktigt bra även om jag kanske tycker att man skulle ha "pumpat upp" låten några snäpp så hade den funkat ypperligt för Afrodite i stället=)

6; Sebastian med låten No one else could - Härligt beat i låten å röst det har den här killen =) Trodde dock att Ola Salo (The Ark) skulle dyka upp från kulisserna ett tag å avslöja att de faktiskt var deras låt å att de var han som sjöng... Låten fastnar å den blev min andra favorit för kvällen!!

7; Sara Varga med låten Spring för livet - Det kommer in en kvinna i vit klänning som jag aldrig hört något om, å ser ut som hon ska sjunga en smäktande kärleksballad a' la Sonja Aldén/ Shirley Clamp- men ack vad jag bedrog mig - å ack så bra hon va =) Lisa Ekdahl e väl de närmaste man kan komma för att jämföra med någon. Kanonbra låt ( trots det lugnare tempot) å en härlig röst Coolt!

8; Erik Saade med låten Popular - Manboy manboy.... ja den låt fastnar väl lika mycket å kommer säkert att spelas lika mycket, men jag är rädd för att vinner den inte i Globen kommer min egen reaktion säkert bli som i fjol - då min gode kommentatorvän M ville fara å titta på Erik Saade i Åsele- ja jag känner igen namnet men vad har han gjort för låtar?? Klart var att till Globen skulle han. Det kände man nästan på sig... Blir förresten svårt å toppa detta nästa år... En vattendusch i fjol, exploderande glas i år vad blir det då nästa år...?!?


Så till min "önskelista" för kvällen
Final
Sebastian och The Playtones ( så blev det dock inte å min favorit Sebastian fick packa ihop å lämna huset.. eller de kanske e ett annat program)

2:a chansen Erik Saade å Sara Varga

med bland top fem Linda Sundblad


Kommentator M; s Lista för kvällen såg ut som följer
Final
Erik Saade å The Playtones ( rätt fick hon där...)
Shirley's Angels och Sebastian till andra chansen

den femte i toppstrid Sara Varga som tyvärr skulle få åka ut ( Vilket hon inte gjorde å de var lite överraskande men förbaskat kul!)


En tredje lista presenteras idag vilket är W; s lilla önskemål
Final
Sebastian å The Playtones
2:a chansen Sara Varga å Eric Saade

5:a Linda Sundblad

Oops den var väl rätt lik min lista... men de kanske inte är så konstigt faktiskt.

Lite Kuriosa är att Fredrik Kempe var i denna omgång med som låtskrivare inte mindre än 3 ggr å totalt har han i årets deltävlingar med 4 bidrag- de e väl ganske bra. Sen att båda hans bidrag Popular med Eric Saade å The King med The Playtones gick till final kan väl ses som en ganska bra merit. De andra två bidragen i år är Simon Forsbergs -Tid att andas och Alive med Linda Pritchard. Nämnas bör då oxå att förra året hade han två bidrag med oxå varav det ena Manboy med Eric Saade hamnade på tredje plats . Det andra bidraget 2010 var Hollow med Peter Jöback.
2009 hade Fredrik 4 låtar ; You're not alone med BWO, Hope and Glory med Måns Zelmerlöv, Moving on med Sarah Dawn Finer och vinnarlåten La voix med Malena Ernman som dock placerade sig som nr 21 av 25 I Eurovisionsschlager festivalen.

2008 Hade kempe med två låtar Pame med Daniel Mitsogiannis ( kommer inte alls ihåg den...) och Charlotte Pirellis Hero som vann den svenska uttagningen ( 18 plats i det årets eurovision song contest).

2007 skrev Kempe tre av bidragen Cara Mia - Måns Zelmerlöv, Vågar du vågar jag - Sanna Nielsen, Rainbow star - Regina Lund.

2005 var han själv med tillsammans med Sanna Nielsen med låten Du och Jag mot Världen, och året innan, 2004, var han med själv med låten Finally- som trots att den slogs ut i andra chansen ändå blev en stor hit i både Sverige och utomlands.


Kvällens hit måstedock vara Lena Ph:s å Dead by Aprils version av den gamla slagdängan "Dansa i Neon" på engelska i Hårdrocksarr =) coolt å för er som missa...Kram på er å må så gott i vinternatten!
Til we meet again

5 kommentarer:

 1. Spännande sammanfattning du gjort, håller med dig!
  Många goa hälsningar

  SvaraRadera
 2. Alltid lika roligt och intressant att läsa din sammanfattning ! Fortsätt, så slipper ja se smörjan, men ändå hålla mig uppdaterad =)

  SvaraRadera
 3. Tack Calldesign å kram till dig följer dig fortfarande men har varit lika dålig på att lämna kommentarer som att blogga =)
  Emma - du förstår inte vad du missar - titta gärna på nästa program å sen kommer du tebax hit å "diskuterar med mig - Kram

  SvaraRadera
 4. sv: det finns faktiskt ett mönster redan på en samurai med svärd på min blogg! Kolla under "mina mönster" Vill även tacka för att du vill va med i tävlingen :)

  SvaraRadera
 5. Tänk vilken grej om denna version med PH varit med -87 när den va me´!!!! WOW!!!!
  jo då man e ju en klippa å veta vad som e bäst ;-)
  ps tyckte de va lite konstigt att du inte visste när vi skulle till Åsele...men du e förlåten.. ;-) Kram

  SvaraRadera