onsdag 2 mars 2011

lite seg efter helgen...

I helgen var jag inte på hemmaplan utan jag å fyra av mina väninnor styrde kosan mot Lappland å Hotell Vilhelmina för en Myshelg på hotellet å det blev det minsann.

Tre Tyvärr blev det dock...

Tyvärr 1 En av våra väninnor som oxå skulle med kunde inte följa med på grund av sjukdom å missade en del men får väl ta igen de vid ett senare tillfälle. (Tack till dej H för Skumpan som delades på i bubbelpoolen.)

Tyvärr 2 När vi bokade så skulle ett coverband spela så vi var väldigt inställda på det så när dansbandet Barbados blev bokade i stället så var det med blandade känslor vi for uppöver... Hade dock fortfarande ett hopp om nattklubb å disco men men I Vilhelmina hade man tagit ett beslut aatt det var enbart Barbados. Tyvärr hade nog inte Vilhelmina borna uppfattat att det var dans på hotellet så dom uteblev till stor del (trots att det var lönehelg å allt) men några dansanta kavaljerer hittade vi ju eller hur=)

Tyvärr 3 Kameran som "deltog" i eventet valde tyvärr att krångla mot slutet å nu vet vi inte om helgens minnen går att rädda... Tur vi har dom i våra än inte så senila skallar=)

Ett "lite kul å annorlunda event" som vi fick tips om när vi "skull åt Vilhelmina" - var att man skulle ta en "brosup" när man körde över en bro på vägen upp... Å det var väl rätt lugnt...tills vi passerat Hoting...blir en hel del broar sen...Men Jäger funkar fint för detta event - trots att det var mitt på dagen - å tur va väl att vi stannade för lunch på Görans i Dorotea =)

Helgen avnjöts senare då på Hotellet med Bubbelpool å skumpa, Trerätters middag, Backegroggar å Captain Morgan å senare då dans till Barbados. Allt helt underbart i glada vänners lag ÅSSÅ Hotellfrukost "på måran etterpå- kan vål nå bätter"
Kram till er alla som var där !

För er som väntat på mitt inlägg om helgens deltävling -jag har fått hjälp av W med lördagens "tänkande å tyckande" eftersom jag var på annan ort men såg från låt nummer 5 men inser att "under the influence" kanske man inte har lika bra omdöme...( har dock lyssnat lite i efterhand) Men här kommer det=)

Låt nr 1; Melody Club med låten The hunter - Glad electronicapop som alltid med Melody Club, läcker rekvisita och dekor. Typisk låt för gruppen men jag anser inte att de hör hemma i Eurovision den var lite för lugn för det. (W) Personligen å i efterhand gillar jag låten skarpt - å måste säga att jag har nog "missat" Melody Club lite - dom e ju rätt ok

Låt nr 2; Julia Alvgard med låten Better or worse - Inte dålig röst, inte heller en dålig låt kändes dock som 10-15 år efter sin tid. Tyvärr sätter sig inte låten å en minut senare kommer jag inte ihåg den. (W) hmmm tycker inge alls om denna tror jag håller nog med att den ger inget, fastnar inte etc

Låt nr 3; Lasse Stefanz med låten En blick och nånting händer - Dansband i sin fulla glans! Känns som en självklarhet i en schlager final för mig faktiskt. Antagligen min fars fel att den fastnar riktigt.(W) har egentligen aldrig gillat att alla sorters musikstilar ska mötas i en schlagerfinal men de e bara å gilla läget självklart ska dessa få vara med - de närmaste schlager man kan komma är ju faktiskt dansband=) Men låten påminner starkt om en annan - näst intill plagiat... Versen som We are all the winners-Nick Borgen -1993 å refrängen påminner oxå om en som jag än inte riktigt fått grepp om men det kanske blir uppdatering på detta.

Låt nr 4; Linda Pritchard med låten- Alive - Alldeles för tråkig ballad med Celine Dion känsla. Samtidigt liknar det Evanescense en aning oxå. Dock lever hon inte upp till några förväntningar. (W) Gillar den inte alls... jag e nog tråkig...men näe å du W Jämföra med Evanescense?!? e de schysst ? de e ju bra musik...=)


Låt nr 5; Anders Fernette med låten Run - Grabben kan tyvärr inte sjunga, och låten är ingen höjdare. (W) Här kom vi tebax te rummen på hotellet å tv :n åkte på med hög volym å vi dansade loss till denna låt med stort engagemang å jag tyckte den va jättebra(under the influence of Morgan) Idag hör jag ju att han inte e så duktig på å sjunga men låten gillar jag fortfarande=) Skulle kunna tänka mig att Erik Grönwall skulle kunna ge låten lite extra skjuts!

Låt nr 6; Linda Bengtzing med låten E det fel på mig - Linda e ju ren Schlager pop så även denna låt. Låten sätter sig fort. (W) håller med visst e hon schlager å allt vad de innebär å låten fastnar som alla andra hon gjort å konstigt e ju att vi blir charmad av hennes osäkra toner å felsjungningar åpr efter år för har det varit nån annan så har vi sagt att hon sjunger falskt - i alla fall jag.

Låt nr 7; Nicke Borg med låten Leaving home - Som det Backyard Babies fan jag är så är jag fast på en gång å trots att det är en ballad så märker man hårdrockaren som står där. Märker man inte det gör han det mer tydligt då han tar av sig kavajen å visar alla sina tatueringar.helt underbart. (W) ...å han tog av sig sin kavaj.... E inget stor Backyard Babies fan, har kanske inte lyssnat tillräckligt på dom, men denna låt går rätt in i mitt hjärta å ju mer jag lyssnar på den desto mer tycker jag om den. Rockers som gör ballader har alltid varit min passion så Go for it Nicke - tror inte den blir "we are all the winners" men tror den e min favorit i 2011 års melodifestival.

Låt nr 8; Love Generation med låten Dance alone - Får en känsla av Alcazar och är övertygad om att de skulle göra den betydligt bättre än dessa kvinnor som inte var några höjdare på att sjunga. (W) Håller med sjunga kan dom inte - låten nja inte min typ...men jag undra om man kan köpa "smaldräkterna" på HM eller om dom kommer ut på Ebay sen=)

W:s lista blev som följer;
Final: Lasse Stefanz och Nicke Borg
2:a chansen: Linda Bengtzing och Melody Club
5:e å ut Julia Alvgard

Säger som en glad snickare - "lite snett e oxå rätt"

Lämnar ingen egen lista då jag redan vet resultat men Nicke Borg var ju en klar favorit som kanske framgått=) Å jag tror hela hotell Vilhelmina hörde att vi var nöjd med Nicke borgs resultat - rakt in i final=)

Olyckligtvis jämförde W ett av bidragen med Evanescense vilket jag inte riktigt håller med om men för er som aldrig hört Evanescense - Min favvo låt med dom My immortal - så får ni själva jämföra=)
"kram å kyss å hjärtligt tack sen, men nu ska vi ut å bränna grannbaracken"
(Brevet från Kolonien - Cornelis Wreeswijk)

1 kommentar:

 1. Tack själv för Vilhelmina helgen!! :-)
  De va inte sista gången de heller....
  Ja må ju säga så ja då...hade ju rätt trots omdömesförvrängande dryck...va sa ja...jo Linda å Nick till final...å Lasse Stefanz ut...Andra chansen minns ja inte va ja sa..man hade sääääkert rätt..:-P hihihi...
  ps hoppas ju på att vännen P kan komma åt korten på minneskortet!!!
  Kram

  SvaraRadera